Este adevărat că zebrele sunt omnivore?

Întrebare

Zebre sunt un tip de mamifer terestru. Arată ca niște cai, numai cu dungi. Dungile sunt adesea albe și negre.

Numele științific al zebrei este Equus Burchelli. Există trei specii de zebre: zebra comună, Zebra lui Grevy și zebra de munte. Toate aceste specii de zebre trăiesc în deșerturile și pajiștile din estul și sudul Africii.

sunt zebre omnivore

Zebre la păscut

Cea mai comună specie este zebra de câmpie, care cutreieră pajiştile şi pădurile din estul şi sudul Africii.

Zebra lui Grevy poate fi găsită în uscat, zonele semidesertice din Kenya și Etiopia, iar zebra de munte trăiește în habitate muntoase și deluroase din Namibia, Angola și Africa de Sud.

Pe cât de elegant și liniștit sunt ei, nu vă lăsați păcăliți – zebrele pot fi animale agresive, de asemenea! Armăsarii luptă pentru femele cu mușcături străpungătoare și lovituri puternice care sunt suficient de puternice pentru a provoca daune grave - și uneori chiar ucide!

Abilitățile lor acerbe de luptă și legăturile sociale puternice ajută la protejarea zebrelor de prădători, Când este amenințată, aceste animale uimitoare formează un semicerc în fața atacatorului și se pregătesc să lovească dacă este necesar.

Și dacă unul din grup este rănit sau rănit, celelalte zebre vor forma un cerc și vor încerca să alunge atacatorul flămând. Toți pentru unul și unul pentru toți!

Zebrele sunt animale sociale și trăiesc împreună în grupuri mari numite turme. Când migrează în noi zone de hrănire, “super turme” se poate forma, format din mii de indivizi. În călătoriile lor, pot face echipă cu alte animale de pășunat, precum antilopa și fiarele sălbatice.

Zebrele sunt omnivore – Da sau nu?

Zebre cheltui până la 70% din ziua lor mâncând, dar întrebarea este, ce mănâncă? Mănâncă animale mai mici?? Nu, zebrele nu sunt carnivore sau chiar omnivore.

Zebra este o ierbivoră, un animal de păscut, și își petrec cea mai mare parte a zilei mâncând iarbă.

Dinții și buzele le permit să muște iarbă și să o zdrobească cu molarii. Sistemul lor digestiv și metabolismul le permit să prospere cu o dietă săracă în nutrienți.

Când iarba poate fi rară, ei mănâncă arbuști, ramuri, latra, si frunze. in orice caz, ei preferă iarba, orice iarbă uscată, tulpini, și teaca de iarbă.

Zebrele din grădinile zoologice sunt hrănite cu fân, ovăz, și lucernă, la fel ca caii. În sălbăticie, in orice caz, de obicei sunt ținute lângă corpuri de apă în pajiști, savane, de coastă, zone deluroase sau muntoase.

Pentru că petrec mult timp mâncând, trebuie să migreze după ce epuizează iarba.

Zebrele depind de multă apă. Se știe că beau până la un galon de apă odată! Zebrele sălbatice pot supraviețui fără apă până la cinci zile.

În timpul sezonului uscat din Africa, când plouă puțină, zebrele migrează sau călătoresc în urma ploilor. Turme mari de zebre călătoresc până la 700 mile în căutare de hrană și apă.

Zebra mascul este numită armăsar. Femela zebra se numește iapă. Un pui de zebră se numește mânz.

Zebrele trăiesc în turme, numită și orbire. Când apar probleme, zebrele fug repede la 40 mile pe oră.

Zebrele pot chiar să rupă foarte ușor vârfurile de iarbă, care sunt prea dure pentru alte animale care pășun.

Se știe că cheltuiesc 18 ore în mâncare; în timp ce în restul timpului încearcă să evite potențialii prădători precum hiena, leoparzi, si leii.

Credit:

https://study.com/academy/lesson/what-do-zebras-eat-lesson-for-kids.html#:~:text=Zebras%20are%20horse%2Dlike%20animals,when%20grass%20is%20not%20available.

Lasă un răspuns